Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cukinią i kaszą jaglaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 50 g
seler korzeniowy 50 g
pietruszka 1 sztuka
marchewki 3 sztuki
olej do smażenia
bulion drobiowy 2 l
ziemniaki 4 duże sztuki
kasza jaglana 1/2 szklanki
cukinia 1 sztuka
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cukinią i kaszą jaglaną

Kroki postępowania

1
Por oczyścić, drobno pokroić. Marchewki, seler i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przygotowane warzywa podsmażać w garnku na rozgrzanym oleju przez kilka minut.
Krok 1 - Zupa z cukinią i kaszą jaglaną foto
2
Do warzyw wlać bulion, zagotować.
Krok 2 - Zupa z cukinią i kaszą jaglaną foto
3
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 3 - Zupa z cukinią i kaszą jaglaną foto
4
Ziemniaki dodać razem z kaszą do wywaru. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut. Od czasu do czasu zamieszać.
Krok 4 - Zupa z cukinią i kaszą jaglaną foto
5
Cukinię umyć, pokroić w kostkę razem ze skórką. Dodać ją do gotującej się zupy. Gotować dalej do miękkości wszystkich warzyw. Zupę doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Krok 5 - Zupa z cukinią i kaszą jaglaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 19.07.2016 12:44
taka zupa na pewno by mi smakowała
Lis 19.07.2016 11:49
Bardzo smakowita:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak