Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w cieście piwnym z dodatkiem imbiru

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto naleśnikowe

mąka tortowa 2 szkl
jajko 2 szt
piwo 1 szkl
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz 1 łyżeczka
olej rzepakowy 0,5 szkl

ryba

filety rybne 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w cieście piwnym z dodatkiem imbiru

Rybę myjemy, osuszamy. Posypujemy solą i pieprzem. Przygotowujemy ciasto: jajka oddzielamy od żółtek. Żółtka roztrzepujemy i dodajemy piwo oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, po czym dodajemy przesianą mąkę. Konsystencja powinna być gęstsza niż na standardowe naleśniki. Białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie łączymy z ciastem naleśnikowym. Kawałki ryby maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Na początku na mocnym ogniu, a potem na słabym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 18.07.2016 20:06
Pyszna ryba
Czyki 18.07.2016 19:56
To musi smakować:)
Benita 18.07.2016 19:10
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak