Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe w kawie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 duża sztuka
Przyprawa do mięs Prymat 3 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
olej 6 łyżeczek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
cukinia 1 sztuka
cebula 2 sztuki
pieczarki ok. 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe w kawie

Mięso pokroić w dużą kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do miseczki. Dodać do niego zioła, przyprawy, olej, kawę i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszać. Marynatę dodać do mięsa, wymieszać tak, żeby marynata pokryła mięso w całości. Mięso w marynacie przykryć folią spożywczą i odłożyć na całą noc do lodówki. Następnego dnia pokroić cukinię w plasterki, a pieczarki i cebulę w ćwiartki. Na patyczki do szaszłyków nakładać na przemian po kawałku mięsa, cukinii, cebuli i pieczarki. Szaszłyki kłaść na ruszt rozgrzanego grilla. Piec na grillu na rumiano z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 17.07.2016 16:41
swietne mięsko :)
olkaaa 16.07.2016 21:43
Muszę spróbować
cukiereczek 16.07.2016 16:33
z dodatkiem kawy? ciekawe jaki ma smak
marzut 16.07.2016 14:23
Fajny pomysł
Renataj 16.07.2016 13:01
Interesująca marynata - takiej jeszcze nie robiłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak