Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielonka warzywna do słoików na zimę

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 kg
seler 1/2 kg
kapusta włoska 1 kg
pietruszka 1 kg
cebula biała 1 kg
kalarepka młoda 1 kg
sól 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mielonka warzywna do słoików na zimę

Wykonanie:
Warzywa umyć, obrać, pokroić następnie zmielić przez maszynkę i wymieszać z solą. Przełożyć do słoików lub kamiennego garnka i przenieść w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 15.07.2016 12:12
MOJA TEŚCIOWA TEŻ TAKĄ ROBI.
Aleksandra/Olcia 15.07.2016 10:35
a do czego można to wykorzystać?
dodi 15.07.2016 10:03
ciekawy przepis
Ifa 15.07.2016 06:55
A do czego wykorzystujesz taką mielonkę - oprócz zupy?
jagoda5913 14.07.2016 23:56
kiedyś też takie robiłam , ale dawałam do słoiczków i trzymałam w lodówce
MałaMi89 14.07.2016 23:56
Bardzo ciekawy przepis :)
Renataj 14.07.2016 22:20
Dla mnie coś nowego wartego wypróbowania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak