Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowy biszkopt owocowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
mąka 3/4 szklanki
śmietana kremówka 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
owoce sezonowe 1 szklanka
cukier waniliowy 1 szt
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowy biszkopt owocowy

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i połączyć z żółtkami wymieszanymi ze śmietanką.
Krok 1 - Ekspresowy biszkopt owocowy foto
2
Wsypać obie mąki, proszek do pieczenia, jeszcze raz delikatnie wymieszać.
Krok 2 - Ekspresowy biszkopt owocowy foto
3
Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy (średniej) i wyłożyć owoce.
Krok 3 - Ekspresowy biszkopt owocowy foto
4
Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem waniliowym.
Krok 4 - Ekspresowy biszkopt owocowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.07.2016 17:51
Też tak piekę.
Anna169Hosz 15.07.2016 13:29
Robię bardzo podobny.
Krystyna32 15.07.2016 07:44
wygląda pysznie
Krzysztof15 15.07.2016 06:34
wygląda apetycznie
jagoda5913 14.07.2016 23:53
dobre ciasto
norweska20 14.07.2016 23:37
szybko i smacznie
Katarzyna59 14.07.2016 21:42
wspaniale wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak