Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z udźca indyczego z jarmużem i suszonymi pomidorami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1/2 sztuki
czosnek 2 ząbki
papryczka ostra piri piri marynowana 2 sztuki
suszone pomidory 4 sztuki
jarmuż 1 duża garść
olej od suszonych pomidorów 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Musztarda delikatesowa Prymat 5 łyżeczek
udziec z indyka 1 sztuka (ok. 1,4 kg)
kostka mięsna 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z udźca indyczego z jarmużem i suszonymi pomidorami

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, papryczki i czosnek drobno posiekać, jarmuż opłukać i posiekać, pomidory pokroić w krótkie paseczki.
Krok 1 - Rolada z udźca indyczego z jarmużem i suszonymi pomidorami foto
2
Cebulę zeszklić na łyżce oleju. Dodać do niej czosnek i papryczki, podsmażyć.
Krok 2 - Rolada z udźca indyczego z jarmużem i suszonymi pomidorami foto
3
Dodać jarmuż i pomidory. Chwilę jeszcze podsmażać cały czas mieszając. Wszystko lekko doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Rolada z udźca indyczego z jarmużem i suszonymi pomidorami foto
4
Z udźca indyczego usunąć skórę i kość. Mięso mocno ponacinać, żeby otrzymać duży płat. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Krok 4 - Rolada z udźca indyczego z jarmużem i suszonymi pomidorami foto
5
Na mięsie rozłożyć przygotowany jarmużowo-pomidorowy farsz.
Krok 5 - Rolada z udźca indyczego z jarmużem i suszonymi pomidorami foto
6
Zwinąć w roladę, włożyć do siatki wędliniarskiej.
Krok 6 - Rolada z udźca indyczego z jarmużem i suszonymi pomidorami foto
7
Roladę z każdej strony mocno zrumienić na pozostałym oleju. Zrumienione mięso zalać 2 szklankami wody, dodać kostki mięsne. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 60 minut. Gotową roladę zdjąć z patelni, odłożyć na kilkanaście minut. Następnie wyjąć ją z siatki wędliniarskiej, kroić w grube plastry.
Krok 7 - Rolada z udźca indyczego z jarmużem i suszonymi pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 13.07.2016 22:06
znakomite mięsko
Renataj 13.07.2016 20:29
Apetyczne mięsko:)
olkaaa 13.07.2016 18:17
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak