Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka pieczona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

olej rzepakowy 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 0,5 łyżeczki

mięso

pierś z kurczaka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka pieczona

Marynata: wszystkie składniki razem mieszamy do połączenia składników. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i wkładamy do marynaty. Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 13.07.2016 09:22
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak