Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z groszkiem i ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek zielony 2 szklanki
ryż brązowy 200 g
jabłko 1 szt
orzechy włoskie 1 szklanka
ser żółty 100 g
jajko 4 szt
majonez 4 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z groszkiem i ryżem

Ryż gotujemy na półmiękko w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
W osobnym garnku z dodatkiem soli i łyżeczki cukru gotujemy groszek (około 6-7 minut).
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Orzechy grubo siekamy. Jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę razem z jajkami żółtym serem.
W dużej salaterce łączymy ryż, groszek, jajka, ser, jabłko i orzechy. Dodajemy majonezu lub greckiego jogurtu do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 12.07.2016 09:25
pyszności :)
ilka01 11.07.2016 16:14
super przepis :)
dodi 11.07.2016 14:29
pyszne jedzonko
olkaaa 11.07.2016 10:58
jeszcze takiej nie jadłam
mysza75 11.07.2016 10:15
bardzo fajna sałatka
Krystyna32 11.07.2016 08:28
bardzo smaczna
Maridka19 11.07.2016 08:23
Pyszna sałatka :)
pestka 11.07.2016 08:09
wygląda bardzo smacznie
Renata9 10.07.2016 23:24
Smaczna sałatka
Madzai 10.07.2016 21:58
Super smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak