Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w puchatym cieście serowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Lubicie fasolkę szparagową? A co powiecie na chrupiącą, serową przekąskę z fasolką w roli głównej? Z tym przepisem przygotujecie pyszne kąski w cieście z dodatkiem parmezanu. Koniecznie spróbujcie!

Składniki:

Lista składników

fasolka szparagowa 200 gram

Ciasto

jajko 1 sztuka
mąka 3/4 szklanki
mleko 1/2 szklanki
parmezan starty 2-3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1/3 łyżeczki
ocet 1/2 łyżki
sól do smaku

Dodatkowo

mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w puchatym cieście serowym

Kroki postępowania

1
Fasolkę ugotować (nie rozgotować!) w osolonej wodzie, a następnie odcedzić i lekko osuszyć.
(Przed gotowaniem należy ją umyć i poodcinać końcówki.)
Krok 1 - Fasolka szparagowa w puchatym cieście serowym foto
2
Jajko zmiksować z mlekiem i mąką.
Dodać sól i starty parmezan.
Krok 2 - Fasolka szparagowa w puchatym cieście serowym foto
3
W dużej łyżce rozmieszać (nad miską z ciastem) sodę z octem.
Krok 3 - Fasolka szparagowa w puchatym cieście serowym foto
4
Mieszaninę (będzie mocno się pienić) natychmiast dodać do ciasta i wymieszać.
Krok 4 - Fasolka szparagowa w puchatym cieście serowym foto
5
Fasolkę obtoczyć w mące.
Krok 5 - Fasolka szparagowa w puchatym cieście serowym foto
6
Fasolkę dokładnie pokryć ciastem.
Krok 6 - Fasolka szparagowa w puchatym cieście serowym foto
7
Smażyć z wszystkich stron na złoty kolor.
Odsączyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać.
Krok 7 - Fasolka szparagowa w puchatym cieście serowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 02:37
Pomysłowo i smacznie.
Patrycja33 13.08.2016 17:54
bardzo ciekawy przepis,takiej fasolki jeszcze nie probowalam
Ada-Gaba 18.07.2016 23:03
wspaniały pomysł
kloruś 18.07.2016 14:15
chętnie bym skosztowała!
Edith85 15.07.2016 08:56
Tak to jeszcze nigdy nie jadłam fasolki
msmariusz 14.07.2016 23:44
smacznie wyglada
ben-ka 12.07.2016 08:50
Bardzo podoba mi się pomysł.
Barbara13 11.07.2016 14:15
rewelacyjna fasoleczka
Stenka 11.07.2016 08:58
ciekawa propozycja
Iwusia 10.07.2016 23:29
wspaniały pomysł na urozmaicenie
noninka77 10.07.2016 22:31
W takiej postaci fasolki jeszcze nie jadłam. Ciekawy przepis :)
Janina 10.07.2016 21:49
Musi być pyszna;))
Wiktoria29 10.07.2016 20:58
ciekawy sposób na fasolkę
sezamek 10.07.2016 19:59
Ale fajna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak