Przepis i sposób przygotowania na: Mini babeczki z masą kajmakowo-budyniową
Kroki postępowania
Margarynę ucieramy dodajemy po łyżce masy kajmakowej i budyniu. Masę dajemy do rękawa cukierniczego i napełniamy nią babeczki.
mąka pszenna | 50 dkg |
margaryna | 30 dkg |
żółtko jajek | 2 sztuki |
cukier puder | 1/2 szklanki |
cukier waniliowy | 1 sztuka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
śmietana 18 proc | 2-3 łyżki w zależności od potrzeby) |
masa kajmakowa | 1 puszka |
mleko | 2 szklanki |
cukier | 1/2 szklanki |
cukier waniliowy | 1 sztuka |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
żółtko jajek | 2 sztuki |
kakao | 1 łyżka |
margaryna | 25 dkg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: