Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z sałaty rzymskiej z sosem majonezowym

4.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata rzymska mini 2 szt.
ogórek zielony średni 2 szt.
pomidor malinowy duży
cebula czerwona śrenia
majonez tradycyjny 2-3 łyżki
śmietana 12% 1-2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
ząbek czosnku
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z sałaty rzymskiej z sosem majonezowym

Sałatę rzymską podzielić na osobne listki, opłukać, osączyć lub odwirować nadmiar wody, pokroić lub porwać w dowolne kawałki.
Ogórki i cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Pomidora umyć, pokroić w cząstki, wyciąć twarde gniazdo nasienne a miąższ pokroić w plasterki.
Warzywa połączyć w sporej misce.

Majonez posolić i połączyć ze śmietaną, dodać sok z cytryny i nieco cukru - wymieszać na jednolity sos i połączyć z przygotowanymi warzywami - dokładnie wymieszać.

Podawać jako dodatek do obiadu albo do dań z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 10.07.2016 09:46
Mniam, pyszna surówka :)
KORAL 06.07.2016 12:38
Kolorowa , chrupiąca i smaczna ....:)
pestka 06.07.2016 11:08
wygląda bardzo smacznie i kolorowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak