Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z młodej kapusty i majonezem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 główki
marchew 1 szt
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
cebula czerwona 1 szt
ogórek zielony 0,5 szt
koperek 0,5 pęczka
sól i pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z młodej kapusty i majonezem

Kapustę drobno szatkujemy, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na kilka minut. Marchew obieramy i zcieramy na tarce o grubych oczkach. Koper drobno siekamy. Wszystkie warzywa przekładamy do miski. Jogurt łączymy z majonezem i doprawiamy do smaku. Mieszamy razem z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak