Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DESER TRUSKAWKOWY Z MASCARPONE I BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała czekolada 50 g
śmietana 36% 100 ml
serek mascarpone 3 łyzki
biszkopty okrągłe 3 szt
truskawki 100 g
cukier puder 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: DESER TRUSKAWKOWY Z MASCARPONE I BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.

Truskawki miksujemy z cukrem pudrem.

Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy mascarpone, a następnie wlewamy lekko przestudzoną czekoladę.

Na dno słoiczka układamy połamane biszkopty, przykrywamy porcją kremu, musem truskawkowym i resztą kremu.

Podajemy mocno schłodzone!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 23.06.2016 14:51
wygląda super !
Motorek 23.06.2016 10:33
bardzo dobry
MałaMi89 22.06.2016 22:47
Aż się prosi, by go zjeść :D choćby teraz, choć już późno :)
Barbara13 22.06.2016 22:01
Fajny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak