Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki faszerowane szynką i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 4 szt
pieczarki 200 g
szynka 150 g
cebula 1 st
pomidor 1 szt
ser żółty 60 g
oliwa
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki faszerowane szynką i pieczarkami

Pieczarki oczyszczam i kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w piórka. Na oliwie podsmażam pieczarki razem z cebulą. Oprószam solą i pieprzem. Szynkę kroję w paski. Pomidora kroję w półplasterki. Z bułeczek odkrawam wierzchołki. Usuwam wnętrze bułeczek robiąc wgłębienia. Wgłębienia w bułeczkach wypełniam podsmażonymi pieczarkami, szynką i pomidorem. Oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Ser żółty kroję w paski. Ser układam na wierzchu bułeczek. Bułeczki zapiekam około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 27.06.2016 22:35
Bardzo apetyczne bułeczki
gosia56 23.06.2016 15:08
pyszne bułeczki;)
Pani Domu 23.06.2016 13:00
aż chce się schrupać
Hanna5 23.06.2016 11:23
Mniam , już wiem co będzie w sobote na sniadanie:)
Justi2401 22.06.2016 18:50
Lubię takie na ciepłą kolację :)
Mama niejadka 22.06.2016 18:46
Pyszne bułeczki
benka 22.06.2016 16:37
Takie bułeczki chyba każdy lubi.
jagoda5913 22.06.2016 16:14
super przepis :)
Margo1 22.06.2016 16:12
Też robiłam takie bułeczki , pyszne są.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak