Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa zapiekane pod śmietanową kołderką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
brokuł 0,5 szt
pieczarki 250 g
cebula 1 szt
koperek 0,5 pęczka
śmietana 18 proc 1 szkl
sól i pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa zapiekane pod śmietanową kołderką

1. Obrane ziemniaki gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Kroję w plastry. Brokuła gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Dzielę na różyczki. Pieczarki kroję w plasterki, a cebulę w piórka. Razem podsmażam na oliwie. Oprószam solą i pieprzem.

2. Dno naczynia żaroodpornego smaruję masłem. Do naczynia nakładam naprzemiennie porcję ziemniaków, pieczarek, brokuła oraz posiekanego koperku. Warzywa oprószam solą i pierzem. Na wierzch wykładam śmietanę. Zapiekam 45 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.06.2016 21:43
smaczna zapiekanka
Alex_M 20.06.2016 11:28
fajne danie :)
2milutka 20.06.2016 09:48
Pyszne danie ;)
Stenka 20.06.2016 09:04
smaczne i zdrowe danie
Mniam 20.06.2016 08:51
Bardzo smaczna zapiekanka warzywna :)
MAR3STA 19.06.2016 21:50
Pyszny i pożywny obiad
Renata9 19.06.2016 21:31
Smaczne jedzonko
IKrakowianka 19.06.2016 19:36
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak