Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta zasmażana z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
koperek 1 pęczek
boczek 100 g
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta zasmażana z boczkiem

Kapustę siekamy drobno. Gotujemy do miękkości z zielem angielskim, majerankiem i liściem laurowym oraz solą. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Wsypujemy mąkę i robimy jasną zasmażkę. Na patelnię dajemy około 1 chochlę wody z kapusty, mieszamy. Następnie wlewamy całość z patelni do kapusty. Mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny oraz posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 20.06.2016 15:51
bardzo dobra kapusta
adelajda 19.06.2016 14:01
moja ulubiona :)
Futka 19.06.2016 12:28
Przepyszna kapusta :)
Franciszek 19.06.2016 10:13
super danie :)
Wacław 19.06.2016 09:43
pyszna kapustka ;-)
gregor# 18.06.2016 22:58
lubię taką
Motorek 18.06.2016 22:42
smaczna kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak