Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka pieczona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata

olej rzepakowy 2 łyżki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

ponadto

pierś z indyka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka pieczona

Mięso myjemy, osuszamy. Wszystkie składniki marynaty ze sobą łączymy. Nacieramy marynatą mięso. Odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 minut. Następnie bez przykrycia do zarumienienia się skórki około 5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 19.06.2016 12:01
ale apetyczne mięsko
norweska20 18.06.2016 23:58
smaczne mięsko
Renataj 18.06.2016 23:33
Pyszna - zarówno na obiad jak i na kanapki:)
Łukasz15 18.06.2016 23:10
Świetne mięsko
Janina 18.06.2016 23:06
Fajne miesko;))
agnieszka214 18.06.2016 22:19
Wspaniały obiadek
Urszula Świeca 18.06.2016 21:10
Smaczne roladki.))
Maridka19 18.06.2016 17:31
Pyszności na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak