Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula czerwona 1-2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

Cukinię i paprykę dokładnie umyć, cebulę obrać. Pokroić cukinię w półplasterki, cebulę i paprykę na kawałki. Do miski wlać oliwę z oliwek, dodać zioła prowansalskie i szczyptę soli. Wrzucić pokrojone warzywa i wymieszać, aby równomiernie pokryły się marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie nabijać naprzemiennie na patyki do szaszłyków i grillować, aż warzywa zmiękną.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.06.2016 13:06
pyszna przekąska :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak