Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab z grzybami i kozim serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kotlety po 150 g
przyprawa uniwersalna
grzyby leśne 200 g (mrożone)
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
majonez
ketchup łagodny
ser kozi 1 twardy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab z grzybami i kozim serem

Kotlety oprószamy przyprawą do mięs. Układamy na blaszce.

Grzyby (rozmrożone-najlepiej przełożyć do rondelka i odparować) smażymy na maśle z cebulą. Przekładamy na kotlety.

Następnie na każdy dodajemy majonez ( ok. ½ łyżki) i ketchup (również ½ łyżki). Na wierzch układamy plastry sera koziego i zapiekamy 35 min w temperaturze 180°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.06.2016 20:22
pyszne mięsko
Malinka 19.06.2016 12:08
Uwielbiam takie pyszne połączenie!
ania2610 18.06.2016 17:35
schabik prezentuje się wyśmienicie! :)
misia123410 18.06.2016 13:12
Same pysznośći:)
Katarzyna59 17.06.2016 21:25
rewelacja!!!
Justi2401 17.06.2016 18:29
Wygląda bardzo apetycznie :)
IZABELA29 17.06.2016 16:52
pyszne mięsko
Agnieszka-87-25 17.06.2016 14:29
dobre miesko
cukiereczek 17.06.2016 14:20
ciekawie i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak