Przepis i sposób przygotowania na: Filety z indyka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi -pod beszamelem :)
Kroki postępowania
Po upieczeniu górę zapiekanki obsypujemy czosnkiem w płatkach. Smacznego :)
filet z indyka | 400 gram |
pomidorki koktajlowe | 100 gram |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżka |
ząbki czosnku | 3 sztuki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1\4 łyzeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1\4 łyzeczki |
masło | 1\3 kostki |
mąka | 3 łyżki |
mleko 3,2% | 600 ml |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1\4 szczypta |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1\4 łyzeczki |
sól | 1\4 łyżeczki |
czosnek | 10 płatków |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: