Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły w panierce z serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
ser żółty 4 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły w panierce z serem

Brokuł dokładnie myjemy, rozdzielamy na różyczki. Gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Pilnujemy aby się nie rozgotowały. Odcedzamy i studzimy. Następnie panierujemy w przyprawionym solą i pieprzu jajku oraz obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Jeszcze gorące posypujemy startymi wiórkami żółtego sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 19.06.2016 17:18
Fajny pomysł na brokuła ;)
marzut 15.06.2016 13:01
smaczne danie
bartek8585 15.06.2016 00:03
czego to człowiek nie wymyśli:)
IZABELA29 14.06.2016 20:30
fajne danie
2milutka 14.06.2016 17:39
Wspaniały pomysł!
Wiktoria29 14.06.2016 16:35
fajne nie tylko jako dodatek do obiadu ale tez przekąska
berys18 14.06.2016 14:24
wygląda pysznie
kd045 14.06.2016 14:13
koniecznie muszę spróbować ;]
Benita 14.06.2016 11:56
bardzo apetyczne brokuły
Edita 14.06.2016 11:26
pyszne brokuły
VioletoweKucharzenie 14.06.2016 10:31
Bardzo prosty i pachnący dodatek do obiadu. W smaku przypominają przygotowywany w podobny sposób przez mamę kalafior.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak