Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
papryka czerwona 1 szt
ogórki konserwowe 3 szt
cebula czerwona 1 szt
szczypiorek 0,5 pęczka
ocet 1 łyżeczka
cukier 0,5 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i papryką

1. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w małą kostkę. Ogórki konserwowe ścieram na tarce o dużych otworach. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Szczypiorek drobno siekam.

2. Kapustę pekińską drobno kroję. Solę i odstawiam na 15 minut. Następnie do kapusty dodaję paprykę, ogórki, cebulę i szczypiorek. Mieszam.

3. Surówkę doprawiam do smaku octem, cukrem, solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 13.06.2016 10:19
jaka zdrowa surówka
dodi 13.06.2016 09:37
pyszna musi byc
Ewelina1991 13.06.2016 08:04
apetyczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak