Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z karkówki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 700 g
boczek surowy 100 g
ogórek kiszony 2 szt
cebula 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżki
mąka 0,5 łyżki
woda
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z karkówki

1. Karkówkę kroję w grubsze plastry i rozbijam cienko tłuczkiem. Na każdy płat mięsa kładę kawałek boczku, ogórka i cebuli. Oprószam solą i pieprzem. Mięso zwijam w roladki i spinam wykałaczkami.

2. Na oliwie obsmażam zrazy. Mięso zalewam wodą (tak by było zanurzone). W 1/2 szklanki wody mieszam mąkę i paprykę mieloną. Masę wlewam do mięsa. Mięso duszę na małym ogniu do miękkości. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.

Zrazy podaję z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 11.06.2016 21:57
smaczne mięsko
Wacław 11.06.2016 12:54
pyszny obiadek :-)
Agnieszka-87-25 11.06.2016 07:19
smaczne jedzonko
IKrakowianka 10.06.2016 20:56
super zraziki
Bernadeta1 10.06.2016 19:35
smaczne kotleciki
Edita 10.06.2016 19:12
ładnie wyglada
benka 10.06.2016 18:34
Nie ma to jak sztuka mięsa, smaczne musi być :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak