Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY Z MORTADELI ZE SZPARAGAMI I ZIEMNIAKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 500 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
ziemniaki 1 kg
szparagi zielone 1 pęczek
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
masło
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY Z MORTADELI ZE SZPARAGAMI I ZIEMNIAKAMI

Kroki postępowania

1
Mortadelę pokroić na plastry o grubości ok. 1,5 cm.
Krok 1 - KOTLETY Z MORTADELI ZE SZPARAGAMI I ZIEMNIAKAMI foto
2
Jajka roztrzepać z solą, pieprzem i papryką. Plastry mortadeli namoczyć w roztrzepanym jajku.
Krok 2 - KOTLETY Z MORTADELI ZE SZPARAGAMI I ZIEMNIAKAMI foto
3
Kawałki mortadeli obtoczyć w bułce tartej.
Krok 3 - KOTLETY Z MORTADELI ZE SZPARAGAMI I ZIEMNIAKAMI foto
4
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Krok 4 - KOTLETY Z MORTADELI ZE SZPARAGAMI I ZIEMNIAKAMI foto
5
Ziemniaki ugotować. Szparagi ugotować na parze. Podawać z masełkiem i koperkiem.
Krok 5 - KOTLETY Z MORTADELI ZE SZPARAGAMI I ZIEMNIAKAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 20.05.2016 21:21
dawno nie jadła, pomysł na szybki obiad ;)
Stenka 20.05.2016 20:45
Nie jadam mortadeli, dla mnie to takie śmieciowe
mirosława4 20.05.2016 19:03
dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak