Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem i budyniem biszkoptowym
Kroki postępowania
Budyń gotujemy z 4 łyżkami cukru tak jak w przepisie na opakowaniu na litrze mleka, gorący wylewamy na rabarbar, zmrożone ciasto ścieramy na tarce.
mąka pszenna | 3 szklanki czubate |
masło | 25 dag |
żółtko jajek | 3 sztuki |
jajko | 1 sztuka |
śmietana 18 proc | 3 łyżki |
cukier | 3/4 szklanki |
cukier waniliowy | 16 g |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
budyń | 2 sztuki-biszkoptowe |
mleko | 1 litr |
rabarbar | wg uznania |
cukier brązowy | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: