Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z cukinią i parmezanem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4-5 szt
cukinia 1 szt
cebula 1 mała szt
natka pietruszki 1 pęczek
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
parmezan 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z cukinią i parmezanem

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Cukinię dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w dość małą kostkę. Dodać cukinię do cebuli i dusić przez kilka minut na małym ogniu, aż będzie miękka. Przyprawić pieprzem i solą. Wbić jajka do miski, roztrzepać widelcem. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz pieprz. Zostawić trochę natki do posypania gotowego dania. Parmezan zetrzeć na tarce do serów i dodać do jajek. Wymieszać. Wylać jajka na patelnię i smażyć omlet (bez przewracania) na małym ogniu, aż jajka się zetną. Delikatnie zdjąć z patelni i posypać resztą natki pietruszki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 18.05.2016 13:46
wygląda pysznie
jagoda5913 18.05.2016 12:45
fajne śniadanie
Wacław 18.05.2016 12:18
świetny pomysł na śniadanie :-)
Małgorzata Pin 18.05.2016 10:44
Omlety w każdej postaci są pyszne.
Damiano
Damiano 18.05.2016 10:06
wygląda pysznie
Mama niejadka 18.05.2016 08:20
Pyszne śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak