Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z kaszą pęczak na żeberkach

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 gram
kasza pęczak 3/4 szklanki
ziemniaki 2 szt
pietruszka 1 szt
marchew 2 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z kaszą pęczak na żeberkach

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, wrzucić do wrzącej osolonej wody. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i gotować około godzinę.
Krok 1 - Krupnik z kaszą pęczak na żeberkach foto
2
W międzyczasie obrać i pokroić warzywa - ziemniaki i seler w kostkę, a marchewki i pietruszkę w plasterki lub półplasterki.
Krok 2 - Krupnik z kaszą pęczak na żeberkach foto
3
Po godzinie dodać warzywa do wywaru.
Krok 3 - Krupnik z kaszą pęczak na żeberkach foto
4
Dodać również kaszę pęczak i gotować całość jeszcze przez około pół godziny.
Krok 4 - Krupnik z kaszą pęczak na żeberkach foto
5
Przyprawić do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Smacznego :)
Krok 5 - Krupnik z kaszą pęczak na żeberkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 17.05.2016 20:21
pyszna zupa
krokus 17.05.2016 19:27
pyszna i sycąca zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak