Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z białymi szparagami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurczak 1/2 sztuki
szparagi białe 1 wiązka
fenkuł 1/2 sztuki
marchew 3 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
por (biała część) 1 sztuki
sok z cytryny 1 łyżka
skórka z cytryny 1/2 łyżeczka
makaron ryżowy 1 opakowanie

Porada

Posypać koprem lub natką pietruszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z białymi szparagami

Kurczaka myjemy, zalewamy wodą i gotujemy. Zdejmujemy szumowinę jeśli jest. Obieramy nożem szparagi i kroimy na 3 równe części. Główki zostawiany na koniec gotowania.
Wrzucamy obrane warzywa oraz szparagi, doprawiamy solą, i gotujemy ok godzinę. Pod koniec gotowania dodać końcówki szparag, sok z cytryny ze skórką i gotować jeszcze kilka minut.

Podawać z białym makaronem lub z innym.


UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 04.08.2016 10:39
same pyszności:)
IZABELA29 18.05.2016 11:56
takie nie robiłam
Krystyna32 18.05.2016 09:36
bardzo smaczny rosołek
Ola1984 18.05.2016 09:32
Dziś z przyjemnością sięgnęłabym po talerz takiej zupy :)
Mama niejadka 18.05.2016 08:21
Takiego jeszcze nie jadłam
afrodyta 17.05.2016 20:51
Uwielbiam taki rosół. Szparagi dodadzą wspaniałego aromatu.
IKrakowianka 17.05.2016 20:25
bardzo fajna propozycja
krokus 17.05.2016 19:36
apetyczna zupka
Ania321 17.05.2016 18:29
Wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak