Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka warstwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
kukurydza w puszce 1 szt
jajko 5 szt
ogórki konserwowe 6 szt
majonez 4-5 łyżek
musztarda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka warstwowa

Kapustę pekińską kroimy w drobne paski. Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Tak samo kroimy ogórki konserwowe.

Tuńczyka odcedzamy z zalewy i dzielimy na mniejsze kawałki. W misce układamy kolejno: tuńczyka, kapustę pekińską, jajka, odsączoną kukurydzę, warstwę kapusty, ogórki konserwowe.

Na to wykładamy sos z wymieszanego majonezu z musztardą i posypujemy ostatnią, cienką warstwą kapusty pekińskiej.

Odstawiamy do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak