Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki faszerowane szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt
szpinak mrożony 200 g
Czosnek staropolski Prymat 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
parmezan starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki faszerowane szpinakiem

Ziemniaki szorujemy. Gotujemy aż będą pół miękkości. Szpinak smażymy na patelni z łyżką oleju i czosnkiem staropolskim. Ziemniaki nacinamy i wkładamy farsz. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 10-15 minut - do zarumienienia skórki. Posypujemy startym parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.05.2016 00:20
same pyszności do zjedzenia
bartek8585 30.05.2016 00:06
fajny pomysł
Benita 29.05.2016 22:25
uwielbiam pieczone ziemniaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak