Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa
Kroki postępowania
Rosół zagotować i włożyć serki topione w trójkącikach oraz dodać ser żółty, zalany wcześniej mlekiem. Gotować na małym ogniu do rozpuszczenia serków. Dodać przyprawy.
rosół | 1.5 litra |
serek topiony | 3 trójkąciki |
ser żółty | 150 gramów |
mleko | 1 szklanka |
szynka wędzona | 100 gramów |
cebula | 1 sztuka |
mąka pszenna | 3 łyżki |
olej | 2 łyżki |
masło | 1 łyżka |
czosnek | 1 ząbek |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 1 łyżeczka |
kurkuma | 1 łyżeczka |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
chili | 1 szczypta |
Rosół zagotować i włożyć serki topione w trójkącikach oraz dodać ser żółty, zalany wcześniej mlekiem. Gotować na małym ogniu do rozpuszczenia serków. Dodać przyprawy.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: