Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z pieczarkami i tabasco

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

łopatka bez kości 1 kg
bulion 1 l
pieczarki 30 dag
cebula biała 2 duże
sok z cytryny 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
skrobia ziemniaczana 1 łyżka
olej do smażenia

Marynata

tabasco 15 kropli
majeranek 1 łyżka
sos sojowy 3 łyżki
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z pieczarkami i tabasco

1. Mięso myjemy, oczyszczamy z błonek, osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w dużą kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy składniki marynaty i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na minimum godzinę do lodówki.

2. Po tym czasie w garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy ok 3 minuty aż się zrumieni. Dodajemy mięso i obsmażamy przez 5-7 minut od czasu do czasu mieszając. Wrzucamy obrane, pokrojone w kostkę i skropione sokiem z cytryny pieczarki. Smażymy jeszcze 2 minuty. Zalewamy bulionem i dusimy 30 minut na wolnym ogniu.

3. Po tym czasie dodajemy paprykę słodką i ostrą, w razie potrzeby doprawiamy solą, pieprzem i tabasco. Gotujemy jeszcze 10 minut.

4. Skrobię rozrabiamy z odrobiną wody i cały czas mieszając zawartość garnka wlewamy do gulaszu. Zagotowujemy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.07.2016 20:01
pyszne jedzonko
Ada-Gaba 27.05.2016 13:08
smczny obiad
w mojej kuchni 27.05.2016 09:02
same pyszności do zjedzenia
Marta1986 26.05.2016 21:52
bardzo smaczne mniam
MAR3STA 26.05.2016 21:32
fajny pomysł na gulasz
Babeczka35 26.05.2016 18:52
Pyszne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak