Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z wieprzowina w pomidorach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
szynka 100 g
olej
pomidory 1 puszka
czosnek 2 zabki
sól
pieprz
oregano
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z wieprzowina w pomidorach

Wieprzowinę myjemy, osuszamy, kroimy na skwarki i obsmażany w garnku na niewielkiej ilości oleju. Pieczarki myjemy, kroimy w kawałki, dodajemy do mięsa.

Dodajemy pomidory, pół szkl wody, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Możemy dodać też puszkę fasoli.

Dusimy wszystko ok 15-20 min doprawiając do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 24.05.2016 20:56
ciekawy przepis
krokus 23.05.2016 21:48
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak