Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka zapiekana w sosie serowo-śmietanowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 450 g
mozzarella 1 kulka
ser żółty gouda tarty 100 g
śmietana 30% 100 ml
boczek wędzony 50 g
sól do smaku
cukier szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka zapiekana w sosie serowo-śmietanowym

Brukselkę wkładamy na naczynia w którym ją będziemy zapiekać.
Solimy, dodajemy pieprz i cukier.
Zalewamy śmietanką.
Na wierzch sypiemy tartym żółtym serem i układamy plastry mozzareli.
Wszystko posypujemy pokrojonym w kostkę boczkiem.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 23.05.2016 21:49
smaczna brukselka
Futka 23.05.2016 14:55
Przepyszna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak