Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki z jajek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jajko 10 szt
herbata 4 saszetki

Farsz

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
majonez 3 łyżki
natka pietruszki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki z jajek

Kroki postępowania

1
Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na 2/3 wysokości, wyciągnąć żółtko.
Krok 1 - Grzybki z jajek foto
2

Do garnka wlać wodę, dodać herbatę , zagotować. W herbacie moczyć mniejszą część białka tak długo aż będą zbrązowieją.
Krok 2 - Grzybki z jajek foto
3
Zabarwione kapelusze wyjąć na deskę , wysuszyć.
Krok 3 - Grzybki z jajek foto
4

Tuńczyk z puszki odcedzić, dodać żółtka, pieprz , majonez, wymieszać.Większą część białka nadziewamy farszem z tuńczyka. Na talerzyku ustawiamy białka nadzieniem na spód i nakładamy brązową część jako kapelusz. Tak przygotowane jajka dekorujemy według uznania.
Krok 4 - Grzybki z jajek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 03.05.2016 07:27
Fajne te grzybki.
Róża1 02.05.2016 22:21
Superowy pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Motorek 02.05.2016 21:05
fajny pomysł
halina17 02.05.2016 19:52
ładne : )
Wafelek2601 02.05.2016 19:34
Muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak