Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne jajka faszerowane

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
serka mascarpone 3 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka
rzodkiewka 4 duże szt
koperek 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
szczypiorek kilka piórek

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne jajka faszerowane

Kroki postępowania

1

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek. Przekroić na pół, wyjąć żółtka.
Krok 1 - Wiosenne jajka faszerowane foto
2

Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić w kosteczkę.
Krok 2 - Wiosenne jajka faszerowane foto
3

W głębokim talerzu utrzeć żółtka z mascarpone i jogurtem.
Krok 3 - Wiosenne jajka faszerowane foto
4

Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Dodać razem z rzodkiewką do masy, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 4 - Wiosenne jajka faszerowane foto
5

Połówki białek napełnić przygotowanym farszem. Ułożyć na talerzu lub półmisku. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać, posypać jajka po wierzchu (można użyć koperku).
Krok 5 - Wiosenne jajka faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 02.05.2016 11:54
Lubię jajka;))
Grazyna0211 02.05.2016 10:31
smaczne jajka
pestka 02.05.2016 09:00
smaczna kolacja
Agnieszka-87-25 02.05.2016 07:37
lubię takie :))
Iwusia 01.05.2016 23:30
ale wiosenne jajeczka
Mama niejadka 01.05.2016 21:00
Pyszne jajka
Łukasz15 01.05.2016 20:16
Bardzo pyszne
halina17 01.05.2016 18:43
Lubię faszerowane jajka.
Bernadeta1 01.05.2016 18:35
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak