Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka w sosie własnym z warzywami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1 sztuka
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżka
olej 2-3 łyżki
marchew 2 sztuki
por (biała część) 10 cm
cebula biała 2 sztuki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka w sosie własnym z warzywami

Przyprawę do indyka wymieszać z olejem i natrzeć udziec. Pozostawić w takiej marynacie na kilka godzin. Do rondelka włożyć udziec skórą do dołu i dusić pół godziny. Warzywa obrać i pokroić w pióra. Dodać do udźca i dusić jeszcze około godziny. Doprawić do smaku solą ziołową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 30.04.2016 23:05
Bardzo smaczny
IKrakowianka 30.04.2016 22:49
idealne mięsko
agnieszka214 30.04.2016 21:44
Tak pyszny obiad moge zjesc
Wafelek2601 30.04.2016 21:42
Bardzo dobry
Urszula Świeca 30.04.2016 20:56
Fajny obiadek.))
Motorek 30.04.2016 20:50
bardzo dobry obiadek
Renata9 30.04.2016 20:41
Smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak