Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan pieczony z pomidorami i sosem serowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
sos serowy wg uznania
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan pieczony z pomidorami i sosem serowym

Bakłażana kroimy na krążki 1-centymetrowe, solimy odrobinę każdy kawałek i odstawiamy na około 15 minut, po tym czasie ręcznikiem papierowym ścierami wodę, która wytworzyła się na bakłażanie. Krążki układamy na papierze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika, pieczemy około 15 minut w temperaturze 160 stopni. Pomidory z puszki, doprawiamy pieprzem i bazylią, dusimy na średnim ogniu aż zgęstnieje. Pomidory układamy na kawałkach bakłażana, na wierch smarujemy sosem serowym i wstawiamy do piekarnika na 3 minuty. I gotowe! Przekąska najlepiej smakuje na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 30.04.2016 21:43
Wygląda pysznie
Damiano
Damiano 30.04.2016 21:04
wygląda pysznie
bertpvd 30.04.2016 18:33
fajny przepis
Wacław 30.04.2016 17:53
pyszny pomysł ,lubię takie smaki :-)
Benita 30.04.2016 17:00
uwielbiam zapiekane bakłażany
mikrusiak 30.04.2016 14:02
już mam od dłuższego czasu ochotę na bakłażana... ta propozycja jest całkiem ciekawa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak