Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowana pierś kurczaka w mięcie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
mięta świeża siekana 1 spory pęczek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 opakowanie
oliwa
sól odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowana pierś kurczaka w mięcie

Umytą pierś kurczaka osuszamy i tniemy na paski około 1 cm.
Miętę , świeże listki płuczemy , osuszamy w ręczniku płóciennym.
Same listki mięty siekamy , dodajemy całe opakowanie ziół prowansalskich i wszystko mieszamy.
Plastry piersi obtaczamy w ziołach i grilujemy 2-3 minuty z każdej strony.
Ja grilowałam na patelni grilowej lekko wysmarowanej oliwą z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 15.05.2016 15:37
fajna propozycja
kd045 14.05.2016 21:56
super przepis!
krokus 14.05.2016 20:12
fajny przepis z miętą
Łukasz15 14.05.2016 19:15
Z chęcią spróbuję
sezamek 14.05.2016 18:58
oryginalne to połączenie mięty i kurczaka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak