Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwedzkie ciasto czekoladowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 170 g
jaja 2 szt
masło 120 g
mąka pszenna typ 450 120 g
kakao 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Szwedzkie ciasto czekoladowe

Kroki postępowania

1

Jajka i cukier wrzucić do miski, ubić na jasną puszystą masę.
Krok 1 - Szwedzkie ciasto czekoladowe foto
2

Mąkę i kakao przesiać i wymieszać.
Krok 2 - Szwedzkie ciasto czekoladowe foto
3

Do jajek z cukrem wlać roztopione i przestudzone masło, zmiksować.
Krok 3 - Szwedzkie ciasto czekoladowe foto
4

Wsypać mąkę z kakao, ponownie zmiksować.
Krok 4 - Szwedzkie ciasto czekoladowe foto
5

Masę wlać do formy (średnica 21) wyścielonej papierem do pieczenia.
Krok 5 - Szwedzkie ciasto czekoladowe foto
6
Wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec około 25 minut. Wystudzić.
Krok 6 - Szwedzkie ciasto czekoladowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 16.07.2016 21:14
ciężkie, czekoladowe ciasto- coś w moim stylu
Agnieszka-87-25 15.05.2016 09:36
super pychotka
krokus 14.05.2016 21:10
pysznie i szybko, lubię takie ciasta
Maria 70 14.05.2016 20:40
Zauważyłam,że ostatnio pojawiło się sporo ciast czekoladowych na bazie kakao bez czekolady. Ciasto czekoladowe to takie z dodatkiem czekolady i wtedy smakuje czekoladowo.
cukiereczek 14.05.2016 17:39
mało składników, proste wykonanie i ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak