Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Rafaello (bez pieczenia)
Resztę mleka podgrzewamy, aż do zagotowania i dolewamy mleko z rozmieszanymi dodatkami energicznie mieszając. Gotować aż zgęstnieje i ponownie się zagotuje. Zdjąć ognia i dobrze wystudzić. Masa powinna być zupełnie wystudzona.
Miękkie masło miksujemy na gładką, puszystą masę. Gdy jest już jasna dodajemy partiami masę budyniową na przemian z 150g wiórków kokosowych.
Blachę do ciasta o wymiarach 25cm x 25cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę ciasteczek tak by pokrywały całe dno. Na ciasteczka wykładamy ¼ masy kokosowej. Układamy na przemian ciasteczka i masę tworząc po 4 warstwy. Wierzchnią warstwą powinna być masa kokosowa. Całość posypujemy reszta wiórków kokosowych.
Chłodzimy w lodówce przez przynajmniej 3h a najlepiej cała noc.