Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki „Pałki” z farszem drobiowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt./pojedyncze
woda 4 szklanki
czosnek 2 ząbki
kostki rosołowe 2 szt/drobiowe
mąka 3 szklanki
ser żółty 25 dag
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki „Pałki” z farszem drobiowym

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Wodę wlać do garnka, rozpuścić kostki drobiowe, dodać posiekany czosnek, sól i pieprz do smaku, zagotować i włożyć mięso i ugotować do miękkości. Następnie mięso wyjąć, pokroić. Odlać 3 szklanki bulionu do ciasta, dodawać powoli mąkę energicznie mieszając i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty do powstania ciasta.
Krok 1 - Pierożki „Pałki” z farszem drobiowym foto
2
Gdy ciasto trochę przestygnie, wbić żółtka i bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Pierożki „Pałki” z farszem drobiowym foto
3
Pokrojone mięso połączyć z starym serem i w razie potrzeby doprawić do smaku.
Krok 3 - Pierożki „Pałki” z farszem drobiowym foto
4
Gotowe ciasto wyłożyć na stolnicę, obficie posypanej mąką i rozwałkować.
Krok 4 - Pierożki „Pałki” z farszem drobiowym foto
5
Wycinać szklanką kółka jak na pierogi.
Krok 5 - Pierożki „Pałki” z farszem drobiowym foto
6
Nakładać farsz mięsno-serowy i zlepiać formując małe udka drobiowe.
Krok 6 - Pierożki „Pałki” z farszem drobiowym foto
7
Moczyć w roztrzepanych białkach i panierować w bułce tartej. Smażyć na głębokim tłuszczu na ciemno żółty kolor, co jakiś czas obracając.
Krok 7 - Pierożki „Pałki” z farszem drobiowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 13.05.2016 11:29
Takich smażonych w głębokim tłuszczu nie jadłam. Spróbowałabym :)
Ela427 13.05.2016 10:53
fajne pierożki
Wafelek2601 13.05.2016 09:50
Świetny przepis
dodi 13.05.2016 09:20
bardzo apetycznie wygląda
Ewelina1991 13.05.2016 08:52
świetny przepis!
gosia56 13.05.2016 08:50
pyszne pierożki
Damiano
Damiano 13.05.2016 08:33
pyszne pierożki
halina17 12.05.2016 23:12
Smacznie wyglądają :)
Edith85 12.05.2016 22:46
super przepis
IKrakowianka 12.05.2016 22:24
bardzo fajny pomysł
krokus 12.05.2016 22:22
Fajne i smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak