Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki z ciasta francuskiego z mięsnym nadzieniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
białko 2 szt
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki z ciasta francuskiego z mięsnym nadzieniem

Mięso smażymy z drobno posiekaną cebulką i przyprawami. Studzimy. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o wielkości około 6-7 cm. Na każdy z kwadratów dajemy łyżkę farszu i sklejamy brzegi po przekątnej. Wierzch smarujemy pianą z białek, a jeżeli ktoś lubi np. makiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.06.2016 06:23
kuszą swoim wyglądem, na pewno pysznie smakują
Małgorzata Pin 13.05.2016 13:33
Wyglądają apetycznie.
Ela427 13.05.2016 10:52
lubię takie
Edita 13.05.2016 08:54
fajne pierozki
Pani Domu 13.05.2016 07:14
bardzo fajny pomysł, wykorzystam
Krzysztof15 13.05.2016 07:11
bardzo smaczne
krokus 12.05.2016 22:26
Smakowicie wyglądają
MAR3STA 12.05.2016 22:09
Smaczne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak