Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka pasta z tuńczykiem, selerem naciowym i papryką podana w sałacie karbowanej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
sałata karbowana 8 liści
szczypiorek 8 gałązek
rzodkiewka 3 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
seler naciowy 1 gałązka
jogurt grecki 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka pasta z tuńczykiem, selerem naciowym i papryką podana w sałacie karbowanej

1. Sałatę delikatnie myjemy, tak aby nie uszkodzić liści. Osuszamy.
2. Tuńczyka odsączamy z zalewy, wrzucamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę rzodkiewkę, paprykę i seler naciowy. Dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy jeszcze raz.
3. Na środku liścia sałaty układamy łyżeczką pastę. Końcówkę związujemy szczypiorkiem. Dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 11.05.2016 15:22
świetna pasta :)
Aleksandra/Olcia 11.05.2016 14:05
mniam mniam
Madzai 11.05.2016 08:12
na pewno pycha ;)
krokus 10.05.2016 21:37
Lubię takie :)
Urszula Świeca 10.05.2016 21:35
Moje smaki.))
halina17 10.05.2016 18:47
Dobra pasta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak