Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki owsiano-migdałowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 1 szklanki
płatki migdałowe 3/4 szklanki
mleko 1/2 szklanki
syrop z agawy 1-2 łyżki
jogurt naturalny 2-3 łyżki
nasiona chia 1 łyżka
suszona żurawina 1 łyżka
owoce goji 1 łyżka
pszenne zarodki 3-4 łyżki
suszone morele 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki owsiano-migdałowe

Płatki i nasiona chia zalewamy mlekiem i odstawiamy na ok 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy. Masa powinna mieć dosyć gęstą, zwartą konsystencje. Jeśli byłaby zbyt rzadka dodajemy więcej bakali, gdyby była zbyt sypka dodajemy odrobinę mleka bądź jogurtu. Masę wykładamy do małej keksówki wyłożonej pergaminem, lekko dociskamy,wygładzamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok.20-25 minut. Lekko przestudzone ciasto kroimy na małe batoniki. Z podanej porcji otrzymamy 8-10 batoników

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 26.05.2016 22:26
smaczne i sztbkie
smerfetka79 26.05.2016 22:24
polecam! I można zabrać do szkoły/cy pracy
dodi 13.05.2016 09:22
same pyszności, mniam
krokus 12.05.2016 22:40
zdrowo i smacznie
Wiktoria29 12.05.2016 21:45
pysznie i zdrowo
sezamek 12.05.2016 21:28
cudowne, uwielbiam
jasiek 12.05.2016 17:05
zdrowe jedzenie do pracy
KORAL 12.05.2016 15:49
Świetnie wyglądają i na pewno też tak smakują ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak