Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
bulion warzywny 1,5 l
pieczarki 12 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
sól i pieprz
cebula biała 1 szt
serek topiony 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka i zalać bulionem. Zagotować. Marchewkę, pietruszkę, cebulę pokroić w kostkę i dodać do ziemniaków. Pieczarki kroimy w paski i dojemy do warzyw. Całość gotujemy do momentu aż wszystkie warzywa zmiękną. Zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy partiami serek topiony. Mieszamy tak długo aż się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 09.05.2016 22:10
Lubię zupę pieczarkową
Renataj 09.05.2016 21:13
Bardzo apetyczna zupa:)
Benita 09.05.2016 13:38
uwielbiam zupę pieczarkową
Joannasz3190 09.05.2016 11:19
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak