Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana mozzarella

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozzarella w kulce 2 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
olej do smażenia
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana mozzarella

Kroki postępowania

1
Mozzarellę pokroić w plastry i dość mocno przyprawić solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i bazylią.
Krok 1 - Panierowana mozzarella foto
2
Jajka roztrzepać z dużą ilością przypraw. Plastry sera moczyć w jajku.
Krok 2 - Panierowana mozzarella foto
3
Namoczoną z jajku mozzarellę obtaczać w bułce tartej.
Krok 3 - Panierowana mozzarella foto
4
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju przez kilka minut.
Krok 4 - Panierowana mozzarella foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak