Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w maślanym sosie cytrynowo- miodowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 500 gram
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku
szalotka 1 szt
masło klarowane 3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w maślanym sosie cytrynowo- miodowym

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Rybę nacieramy pieprzem i solą, układamy w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 7-8 min.
W międzyczasie drobno kroimy szalotkę, wrzucamy na patelnie z maslem klarowanym- lekko dusimy. dolewamy sok z cytryny, miód, zagotowujemy razem.
łososia ukladamy na talerzu, polewamy sosem
Podajemy z ulubioną surówką.
Smacznego!


UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.05.2016 20:10
fajny przepis
Krzysztof15 05.05.2016 18:20
pyszny łosoś
Róża1 05.05.2016 15:49
taki bardzo lubię :-)
paula8 05.05.2016 15:10
świetny pomysł ;)
jagoda5913 05.05.2016 14:33
pyszny łosoś
Habibi 05.05.2016 14:21
uwielbiam łososia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak