Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rollsy szpinakowe ala sushi z łososiem i mascarpone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

mleko 2% 2 szklanka
szpinak mrożony 450 gram
sól 1 szczypta
mąka pszenna 2 szklanka
jajko 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Nadzienie

łosoś filet 1 sztuka
sól i pieprz
sok z cytryny 1/2 sztuka
serek mascarpone 250 gram
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Rollsy szpinakowe ala sushi z łososiem i mascarpone

Na początek zrobimy ciasto, w tym celu odsączamy szpinak, i dodajemy do przesianej mąki, dodajemy mleko, jajko, szczyptę soli i wszystko razem miksujemy na gładką masę. Odstawiamy na bok i w tym samym czasie zajmujemy się łososiem, którego nacieramy solą i pieprzem. Na koniec skrapiamy go sokiem z cytryny i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180°C przez 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy tłuszcz na patelni i smażymy kolejno placki. Łososia wystawiamy, dzielimy na mniejsze porcje i kładziemy na naleśnika, smarujemy z wierzchu mascarpone i zawijamy. Wstawiamy na 10 minut do piekarnika i wyciągamy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 15.04.2016 16:56
fajnie to jest zawinięte
sezamek 15.04.2016 09:39
Bardzo smaczne :)
Małgorzata92 15.04.2016 09:33
Fajne danie :)
2milutka 15.04.2016 09:32
fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak