Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron penne z szynką i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 200 gram
szynka konserwowa 400 gram
pieczarki 6 sztuk
cebula biała 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1
Liść lubczyku suszony Prymat 1 szczypta
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne z szynką i pieczarkami

W dużym rondlu rozgrzać masło. Drobno pokroić cebulkę i zeszklić na maśle. Pokroić pieczarki w plastry, dodać do cebuli. Przyprawić pieprzem i lubczykiem. Podlewać wodą i dusić pod przykryciem ok 5 minut. W międzyczasie pokroić szynkę konserwową na kawałki . Dodać do pieczarek z cebulę i dusić jeszcze kilka minut, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą. Zagotować makaron penne al dente. Dodać makaron do pozostałych składników i dusić kilka minut aż do całkowitego odparowania wody. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 14.04.2016 18:54
A u mnie dziś penne z tuńczykiem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak